Kumlingessa Ahvenanmaalla koet aidon saaristotunnelman
Vieraile Kumlingessa Ahvenmaan saaristossa – eloisa erämaa meren keskellä on sinun!

Tullessasi autolla tai polkupyörällä voit matkustaa Kumlingeen päivittäin Ahvenanmaan pääsaarelta tai manner-Suomesta saaristolautoilla. Omalla veneellä voit rantautua johonkin neljästä vierasvenesatamastamme ja omalla lentokoneella saapuessasi laskeudut kätevästi Kumlingen lentokentälle.

Kumlingen kuntaan kuuluvat Kumlingen, Enklingen, Seglingen ja Björkön asutut saaret, jotka kaikki ovat luonteeltaan ja luonnoltaan erilaisia ja vierailun arvoisia. Lisäksi kunnan alueeseen kuuluu noin 800 pienempää luotoa ja saarta.

Kumlingessa voit ottaa aikalisän arjesta ja asua mökissä tai majatalossa tai yöpyä leirintäalueella tai vierasvenesatamassa. Voit tutustua nähtävyyksiin ja oppia enemmän alueen historiasta tai liikkua luonnossa nauttien sen tarjoamista loputtomista mahdollisuuksista kalastuksesta melontaan, vaeltamiseen ja uintiin häiriöttömiltä kalliorannoilta.

Kumlinge on helposti tavoitettavissa vuoden ympäri, saaristolautat kulkevat vuoden ympäri ja kunta palvelee myös talvella. Toivotamme uudet asukkaat tervetulleiksi: myynnissä on omakotitontteja, ajanmukainen koulu tarjoaa perusopetuksen vuosiluokille 1-9, pieni päiväkoti on kotoisa ja kunnallispalvelut kattavia. Monipuolisessa yhdistyselämässä kontaktien luominen ja uusien ystävien löytäminen on helppoa.

2009 valmistunut kuitukaapeliyhteys mahdollistaa etätyön tekemisen ja koko- tai osa-aikaisia virkoja palvelualalla on avoinna vuosittain. Tai ehkä oman yrityksen perustaminen on sinulle sopiva vaihtoehto?

Kumlingen kunnalla on muuttotiimi, joka pitää huolta mahdollisista kuntaan muuttajista ja esittelee kuntaa. Mikä estää sinua muuttamasta?
 
Kumlingen etusivulle