Tampereen suunnasta Kustaviin Uudenkaupungin kautta. Vaihtoehtoinen rauhallinen reitti. Matkan pituus on n. 210 km. Porin suunnasta tullessa reitille käännytään Laitilassa Uudenkaupungin suuntaan.
Lähde Tampereelta Nokian kautta Huittisiin, tie 12 ja välimatka noin. 75 km. Käänny Huittisissa Porintielle, jota pitkin ajetaan n. 7 km, kunnes tulet Raumantien risteykseen. Tätä tietä ajetaan n. 25 km. Euraan. Liikenneympyrässä poistu suuntaan Laitilantie, reitti 43. Eurasta on matkaa Laitilaan n. 41 km. ja samaa tietä edelleen Uuteenkaupunkiin n. 19 km. Jos on aikaa, kannatta tutustua palveluihin Uudessakaupungissa, lue lisää: http://www.uusikaupunki.fi/.

Jatka Uudestakaupungista suuntaan Taivassalo, reitti 196. Matka on n. 32 km. Taivassalossa on hyvät matkailupalvelut, lue lisää!

Taivassalosta jatketaan Kustaviin länteen tietä 192. Ahvenanmaan lautat lähtevät Vuosnaisten lauttasatamasta. Sinne ajetaan Kustavin kirkonkylän läpi Kivimaan lauttarantaan, jossa lauttamatka Vartsalan saareen. Vartsalan lautalta matka Vuosnaisten lauttasatamaan on runsas 5 km. Koko matka Taivassalosta Vuosnaisiin on 25 km. Vuosnaisten Meriasemalla rannassa on hyvät ruokailu- ja majoituspalvelut.

Jos taas olet menossa Kustavista Saariston Rengastielle, on Heponiemi lautan lähtösatama Kustavissa. Taivassalon suunnasta tullessa käännytään etelään Iniöntielle Kustavin Talouskaupan jälkeen (Neste). Taivassalosta matka risteyksen on n. 10,5 km. Kustavintieltä on lauttarantaan matkaa n. 7 km. Kannattaa tutustua Parattulassa Kustavin Savipajaan. Sieltä löydät paljon käsityöläis-tuotteita ja kahvilasta saariston parhaat munkit. Peterzéns on monipuolinen kokonaisuus Parattulan rannassa. Tehtaanmyymälä/näyttely, viihtyisä saaristolaisravintola/cafe, vierassatama ja designshop. Boathouse hotellihuoneet, 14 kpl.
 
Kuvassa Vuosnaisten lauttaranta mereltä.
Lauttojen etusivulle