Vaellusreitti Saariston Ympäri, 4-5 päivää. B&B majoitus.
Reitin pituus on n. 195 km. Lauttamatkoja on reitillä n. 170 km.
Aikataulu voimassa 18.6 - 12.8.2018. Reittiselostus Saaristo-Oppaassa.

Saariston Ympäri-reitti (Skärgården Runt) on mahdollista kiertää myös patikoiden.
Matkapäivät tiistai ja torstai. Myös muita matkapäiviä, katso Houtskarin reitin aikataulu: www.ferryway.fi
Reitti kiertää seuraavat paikkakunnat: Houtskari - Brändö - Kumlinge - Långnäsin lauttasatama - Sottunga - Kökar - Korppoo - Houtskari.

Reittiselostus:
Tule maanantaina illaksi Houtskariin. Majoitus majatalo Tuulenlatva Kittuisissa tai Saariston Lomakeskus Mossalassa.
Tiistai:
Patikointi Roslaxin lauttarantaan klo 11:50 mennessä. m/s Satava (m/s Karoliina) lähtee n. klo. 12:00 kohti Brändön Torsholmaa. Reitti on tilausvuoro, tilattava edellisenä päivänä. Alus saapuu Torsholmaan n. klo. 14:30. Tulopaikka on Torsholman laituri. Patikointi Torsholman lauttarantaan. (n. 2 km). Yhteysalus lähtee klo. 15:15 kohti Lappon saarta. Sinne saavutaan klo. 15:35. Lappoon pääsee Torsholmasta myös muina aikoina Asterholmalinjan lautalla. Majoitus Pellas på Lappo, muista varata majoitus. Lappossa on läsnä upea saaristoluonto, mielenkiintoinen Saaristomuseo ja 9-väyläinen DiscGolfPark.
Keskiviikko:
m/s Alfågeln poikkeaa Lappon lauttarannassa klo. 08:25 ja matkaa jatketaan Kumlingeen. Sinne saavutaan klo. 09:10. Patikointimatka Kumlingen pohjoisesta lauttarannasta Snäckön lauttarantaan on n. 11 km. Matkalla kannattaa poiketa Kumlingen kylässä, jossa Apteekki on erikoinen nähtävyys. Erinomainen ravintola Kastören on matkan puolivälissä. Siellä on myös Kumlinge Stugby, jossa majoitus mökeissä rannalla. Leirintäalue Ledholm Camping on Snäckössä lauttarannan lähellä. Heillä on teltta- ja caravanpaikkoja sekä mökkejä. Vietä päivä Kumlingessa ja jatka patikointia torstaina.
m/s Odin lähtee Snäcköstä ma-la. klo. 14:00 Långnäsiin, jonne saavutaan klo. 15:45. Lautan vaihto Kökarin linjalle, jonne lautta lähtee Långnäsistä klo. 16:00. Seuraavaksi voit jäädä pois Sottungassa tai jatkaa Kökariin asti. Lautta saapuu Sottungaan klo. 17:15 ja Kökariin klo. 18:35. Sottungassa voit yöpyä Lyckliga Lottas B&B:ssä ja siellä on myös 3 luontopolkua. Jos jatkat Kökariin, on siellä useita yöpymispaikkoja. Kökarissa on myös runsaasti nähtävää. Jos on aikaa, kannattaa tehdä retki Källskäriin.
Torstai:
Jos yövyt Sottungassa, matka jatkuu Sottungan lauttarannasta klo. 10:45.
m/s Skiftet saapuu Kökariin klo. 12:15, jossa lautan vaihto.

m/s Gudingen lähtee Kökarista klo. 12:30 Korppooseen, jonne saavutaan klo. 15:00. Voit jatkaa Galtbystä Turkuun tai lautalla Houtskariin.


 
Etusivulle