Vaellusreitti Saariston Ympäri, 4-5 päivää. B&B majoitus.
Reitin pituus on n. 195 km. Lauttamatkoja on reitillä n. 170 km.
Aikataulu voimassa 17.6 - 11.8.2019. Reittiselostus Saaristo-Oppaassa.
Saariston Ympäri-reitti (Skärgården Runt) on mahdollista kiertää myös patikoiden.
Matkapäivät tiistai ja torstai. Myös muita matkapäiviä, katso Houtskarin reitin aikataulu: www.ferryway.fi
Reitti kiertää seuraavat paikkakunnat: Houtskari - Brändö - Kumlinge - Långnäsin lauttasatama - Sottunga - Kökar - Korppoo - Houtskari.

Reittiselostus:
Tule maanantaina illaksi Houtskariin ja majoitus sinulle sopivassa majoituspaikassa.
Tilaa ennakkoon lauttamatka Roslax - Brändön Torsholma tiistaiksi suoraan varustamolta.
Tiistai:
Patikointi Roslaxin lauttarantaan hyvissä ajoin ennen m/s Satavan (m/s Karoliina)
lähtöä kohti Torsholmaa. Satavan saavuttua Torsholman, on lautanvaihto pohjoisen linjan- tai Asterholman linjan lautalle. Lauttamatka Lappon saarelle (n. 20 min.), jossa yöpyminen. Varaa majoitus Pellakselta. Lappossa on läsnä upea saaristoluonto, mielenkiintoinen Saaristomuseo ja 9-väyläinen DiscGolfPark.

Keskiviikko:
m/s Alfågeln poikkeaa Lappon lauttarannassa aamulla ja matkaa jatketaan Kumlingeen. Patikointimatka Kumlingen pohjoisesta lauttarannasta Snäckön lauttarantaan on n. 11 km. Matkalla kannattaa poiketa Kumlingen kylässä, jossa Apteekki on erikoinen nähtävyys. Erinomainen ravintola Kastören on matkan puolivälissä. Siellä on myös Kumlinge Stugby, jossa majoitus mökeissä rannalla. Leirintäalue Ledholm Camping on Snäckössä lauttarannan lähellä. Heillä on teltta- ja caravanpaikkoja sekä mökkejä. Vietä päivä ja yövy Kumlingessa ja jatka matkaa torstaina.

Torstai:
m/s Odin lähtee aamulla tai iltapäivällä Snäcköstä Långnäsiin jossa lautanvaihto Kökarin linjalle. Kökarin matkalla lautta poikkeaa Sottungassa, jossa voit yöpyä Lyckliga Lottas B&B:ssä ja siellä on myös 3 luontopolkua. Jos jatkat Kökariin, on siellä useita yöpymispaikkoja. Kökarissa on myös runsaasti nähtävää. Jos on aikaa, kannattaa tehdä retki Källskäriin.

Perjantai:
m/s Gudingen lähtee Kökarista klo. 12:30 Korppooseen, jonne saavutaan klo. 15:00. Voit jatkaa Galtbystä Turkuun tai lautalla Houtskariin.

 
Etusivulle