Vaellusreitti Saariston Ympäri, 4 päivää. B&B majoitus.
Reitin pituus on n. 195 km. Lauttamatkoja on reitillä n. 170 km.
Aikataulu voimassa 19.6 - 13.8.2017

Saariston Ympäri-reitti (Skärgården Runt) on mahdollista kiertää myös patikoiden.
Matkapäivät tiistai ja torstai.
Reitti kiertää seuraavat paikkakunnat: Houtskari - Brändö - Kumlinge - Långnäsin lauttasatama - Sottunga - Kökar - Korppoo - Houtskari.

Reittiselostus:
Tule maanantaina illaksi Houtskariin. Majoitus majatalo Tuulenlatva Kittuisissa tai Saariston Lomakeskus Mossalassa.
Tiistai:
Patikointi Roslaxin lauttarantaan klo 11:50 mennessä. m/s Satava (m/s Karoliina) lähtee klo. 12:00 kohti Brändön Torsholmaa. Reitti on tilausvuoro, tilattava edellisenä päivänä. Alus saapuu Torsholmaan n. klo. 14:30. Tulopaikka on Torsholman laituri. Patikointi Torsholman lauttarantaan. (n. 2 km). Yhteysalus lähtee klo. 15:15 kohti Lappon saarta. Sinne saavutaan klo. 15:35. Majoitus Pellas Gästhem. Lappossa on läsnä upea saaristoluonto, mielenkiintoinen Saaristomuseo ja 9-väyläinen DiscGolfPark.
Keskiviikko:
m/s Alfågeln poikkeaa Lappon lauttarannassa klo. 08:25 ja matkaa jatketaan Kumlingeen. Sinne saavutaan klo. 09:10. Patikointimatka Kumlingen pohjoisesta lauttarannasta Snäckön lauttarantaan on n. 11 km. Matkalla kannattaa poiketa Kumlingen kylässä, jossa Apteekki on erikoinen nähtävyys. Erinomainen ravintola Kastören on matkan puolivälissä.
m/s Odin lähtee Snäcköstä klo. 14:00 Långnäsiin, jonne saavutaan klo. 15:45. Lautan vaihto Kökarin linjalle. m/s Ejdern lähtee Långnäsistä klo. 16:00. Seuraavaksi voit jäädä pois Sottungassa tai jatkaa Kökariin asti. Lautta saapuu Sottungaan klo. 17:15 ja Kökariin klo. 18:35. Sottungassa voit yöpyä Lyckliga Lottas B&B:ssä ja siellä on myös 3 luontopolkua. Jos jatkat Kökariin, on siellä useita yöpymispaikkoja. Kökarissa on myös runsaasti nähtävää. Jos on aikaa, kannattaa tehdä retki Källskäriin.
Torstai:
Jos yövyt Sottungassa, matka jatkuu Sottungan lauttarannasta klo. 10:45.
m/s Skiftet saapuu Kökariin klo. 12:15, jossa lautan vaihto.

m/s Gudingen lähtee Kökarista klo. 12:30 Korppooseen, jonne saavutaan klo. 15:00. Voit jatkaa Galtbystä Turkuun tai lautalla Houtskariin.


 
Etusivulle