Saariston Ympäri-reitti polkupyörällä, moottoripyörällä tai autolla. Reitin kokonaispituus on n. 270 km, josta merimatkoja n. 180 km.

Saariston Ympäri-reitti (Skärgården Runt) yhdistää Turun- ja Ahvenanmaan saariston ainutlaatuisella tavalla toisiinsa. Toimme tämän uskomattoman kauniin reitin julkisuuteen ensimmäisen kerran vuoden 2015 Saaristo-Oppaassa.

Ahvenanmaan maksulliset lautat tuottavat matkailijoille päänvaivaa, koska taksoista ei saa helposti oikeaa kuvaa. Saaristo-Opas 2019 kirjassa on esitelty Ahvenamaan saaristolauttojen kesäaikataulut ja kuljetusmaksut helposti luettavassa muodossa.. Henkilökuljetukset ovat maksuttomat.

Alla esimerkkireitti ja hinta henkilöautolle (korkeus max. 1,8m.) Korppoo - Kökar - Föglö - Kumlinge - Brändö - Kustavi.

Matkalipun hinta koko reitin matkalta, kesä 2018: henkilöauto ja matkustajat. Väli Korppoo - Kökar, henkilöauton matkalippu 34 €, henkilöliput 0 €. (Polkupyörän matkalippu 6€) Yöpyminen Kökarissa (Säilytä yöpymisen maksukuitti), jatkoyhteys samalla lipulla Föglön Överöön 0 €. Jatkoyhteys Överöstä Kumlingen Snäcköön samalla lipulla 0 €. Yöpyminen Kumlingessa tai jatkoyhteys Brändöön samalla lipulla 0 €. Voit myös yöpyä Lappon saarella ja jatkaa seuraavana päivänä samalla lipulla Brändöön. Yöpyminen Brändössä tai lauttamatka Brändön Åva - Kustavin Vuosnainen. Tämä lauttaväli on paluulippu, hinta 0 €.

Koko Saariston Ympäri-reitin matkaliput henkilöautolle ja matkustajille 34€!
Saaristo-Opas 2018 kirjassa on yhdistelmäaikataulu Saariston Ympäri reitille molempiin suuntiin.

Lauttalippu on ehdottomasti säilytettävä koko matkan ajan ja yöpymiset todistettava maksukuitilla. Kaikki lauttamatkat ajoneuvoille pitää varata ennakolta. Suosittelemme varauksia vähintään vuorokauden ennen suunniteltua lähtöaikaa. Järkevintä on suunnitella koko matka ennakolta ja varata kaikki lauttamatkat kerralla.

Huom. Turun Saaristossa ei voi varata lauttamatkoja, mutta lauttavuoroja on tiheämmin. Turun Saariston lauttamatkat ovat maksuttomat, paitsi Rengastien lautat m/s Antonia reitillä Houtskari - Iniö sekä m/s Östern Nauvo - Rymättylä reitillä.

Lautta-aikataulut, maksullisten lauttojen lippujen hinnat ja yksityiskohtaiset kartat paikkakunnittain Saaristo-Opas 2019 kirjassa. Saaristo-Oppaassa on myös reittiselostukset ja reittikartat Saariston Rengastielle sekä Saariston Ympäri-reitille.


 
Etusivulle