Vuoden 2018 Saaristo-Oppaassa karttasisältö on uudistettu ja pohjakartat päivitetty ajan tasalle. Tielinjaukset on piirretty uusin värikoodein. Lauttalinjojen värikoodit näyttävät maksuttomuuden
tai maksullisuuden. Jotkut lautat eivät kuljeta autoja,
ne on merkitty kieltomerkein karttoihin.

Rengastien lisäksi Saariston Ympäri-reitti (Skärgården Runt) vie saaristolautoilla sinut Ahvenanmaan huikeisiin merimaisemiin.
Patikointireitti Saariston Ympäri on uusi tapa tutustua merelliseen saaristoon laivan kannelta ja kävellen pitkin vanhoja raitteja. Reittiselostukset ja kartat mukana vuoden 2018 Saaristo-Oppaassa.

Tule saaristoon polkupyörällä, mopolla, moottoripyörällä, autolla tai matkailu- ajoneuvolla. Kaikki ovat tervetulleita ja kaikille tarjotaan hyvät palvelut sekä saariston elämyksiä. Oppaan sisältö karttoineen, kesäikatauluineen ja eri paikkakuntien palvelutiedot helpottavat sinua suunnittelemaan oma saaristokokemus. Keskiaukeaman koko saariston karttakokonaisuus auttaa hahmottamaan etäisyydet ja merimatkat saarten välillä. Siten sinun on helppo päätellä, kuinka monta päivää haluat tai voit viihtyä saaristossa. Saaristoon olet tervetullut aina kaikkina vuodenaikoina.

Saariston Rengastie ja Saariston Ympäri reitit:
Saariston Rengastien ja Saariston Ympäri-reitin (Skärgården runt) reittikartat ja reittiselostukset mukana oppaassa. Saariston Ympäri-reitin kokonaispituus on 267 km, josta lautta- ja lossimatkoja yht. n. 180 kilometriä. Lauttarannat osoitetaan tarkasti nuolimerkinnöin. Lossit näytetään lossimerkinnöin.
Saariston reittisuunnittelu ei voi olla helpompaa.
Rengastien ja Ahvenanmaan saariston Saaristo-Opas 2018 on painettu kartta- ja palveluvihko.

Se sisältää Maanmittaushallituksen karttapohjille räätälöidyt Turun- ja Ahvenanmaan saariston kartat. Lauttapaikat ja yhteysalusten laiturit ovat merkitty selkeästi kartoille. Alla karttojen lehtijako 2017.

Opas sisältää myös kaikki Rengastien lauttojen kesäaikataulut välillä Parainen - Kustavi sekä Ahvenanmaan lauttojen pitkien reittien kesäaikataulut. Oppaan keskiaukeamalla on havainnollinen koko saariston kartta, jossa näet kaikki reitit maalla ja merellä sekä lauttasatamat. Mistään muualta et saa tai voi ostaa tällaista Saariston tietopakettia. Oppaassa on erittäin kattavasti kerrottu palvelut paikkakunnittain. Palvelusivut ja kartat ovat loogisessa järjestyksessä. Olemme myös valikoineet oppaaseen luotettavien saariston yrittäjien ilmoituksia. Niistä saatte lisää tietoa Saariston monipuolisista palveluista.
   
Oppaan koko on kätevä A5 ja kartta-aukeamat ovat A4 kokoiset. Se mahtuu mukavasti muovitaskuun, jolloin sitä on sateella kastumatta helppo käsitellä.
Oppaan etusivulle