Rengastien ja Ahvenanmaan saariston Saaristo-Opas 2018 on
68-sivuinen Turun- ja Ahvenanmaan saariston tietopaketti. Rengastien lisäksi Saariston Ympäri-reitti (Skärgården Runt) vie saariston lautoilla sinut Ahvenanmaan huikeisiin merimaisemiin.
Patikointireitti Saariston Ympäri on uusi tapa tutustua merelliseen saaristoon laivan kannelta ja kävellen pitkin vanhoja raitteja. Reittiselostukset ja kartat mukana vuoden 2018 Saaristo-Oppaassa.
Uusi Saaristo-Opas 2018 ilmestyy huhtikuussa.

Voit tutustua vuoden 2017 Saaristo-Oppaan sisältöön sivu sivulta. Klikkaa sivujen numeroita tässä vasemmalla ja oikealla

Tule saaristoon polkupyörällä, mopolla, moottoripyörällä, autolla tai matkailu- ajoneuvolla. Kaikki ovat tervetulleita ja kaikille tarjotaan hyvät palvelut sekä saariston elämyksiä. Oppaan sisältö karttoineen, kesäikatauluineen ja eri paikkakuntien palvelutiedot helpottavat sinua suunnittelemaan oma saaristokokemus. Keskiaukeaman koko saariston karttakokonaisuus auttaa hahmottamaan etäisyydet ja merimatkat saarten välillä. Siten sinun on helppo päätellä, kuinka monta päivää haluat tai voit viihtyä saaristossa. Saaristoon olet tervetullut aina kaikkina vuodenaikoina.

Uutta 2017! Saariston Rengastien ja Saariston Ympäri-reitin (Skärgården runt) reittikartat ja reittiselostukset mukana oppaassa. Saariston Ympäri-reitin kokonaispituus on 267 km, josta lautta- ja lossimatkoja yht. n. 180 kilometriä. Maantiereitit ovat yhtenäistä viivaa, lautta- ja lossireitit on merkitty katkoviivalla. Lauttarannat osoitetaan tarkasti nuolimerkinnöin. Lossit näytetään lossimerkinnöin. Saariston reittisuunnittelu ei voi olla helpompaa.
Rengastien ja Ahvenanmaan saariston Saaristo-Opas 2018 on painettu 64-sivuinen kartta- ja palveluvihko.
Se sisältää Maanmittaushallituksen karttapohjille räätälöidyt Turun- ja Ahvenanmaan saariston kartat. Lauttapaikat ja yhteysalusten laiturit ovat merkitty selkeästi kartoille. Alla karttojen lehtijako.

Opas sisältää myös kaikki Rengastien lauttojen kesäaikataulut välillä Parainen - Kustavi sekä Ahvenanmaan lauttojen pitkien reittien kesäaikataulut. Oppaan keskiaukeamalla on havainnollinen koko saariston kartta, jossa näet kaikki reitit maalla ja merellä sekä lauttasatamat. Mistään muualta et saa tai voi ostaa tällaista Saariston tietopakettia. Oppaassa on erittäin kattavasti kerrottu palvelut paikkakunnittain. Palvelusivut ja kartat ovat loogisessa järjestyksessä. Olemme myös valikoineet oppaaseen luotettavien saariston yrittäjien ilmoituksia. Niistä saatte lisää tietoa Saariston monipuolisista palveluista.
   
Oppaan koko on kätevä A5 ja 16 kartta-aukeamaa ovat A4 kokoiset. Se mahtuu mukavasti muovitaskuun, jolloin sitä on sateella kastumatta helppo käsitellä.
Karttojen mittakaava on 1:100000 ja 1cm kartalla vastaa 1km maastossa.
Oppaan etusivulle