Saariston Rengastie ja Ahvenanmaan saaristo lautoilla ja yhteysaluksilla.
m/s Antonia aloitti liikenteen perjantaina 25.05.2018 Houtskarin Mossalan ja
Iniön Dalenin välillä. Samalla Saariston Rengastie avautui 2018 kesäkaudelle.

m/s Östern ajaa Nauvo-Seili-Rymättylän Hanka välisessä liikenteessä. Tämä on Pikku Rengastien lauttareitti. Östern poikkeaa joka vuorolla Seilin saarella.

Velkuan reittialueella m/s Kivimo ajaa koko kesän välillä Teersalo-Hakkenpää Taivassalossa. Tämä väli palvelee polkupyöräilijöitä. m/s Kivimo ei ota tälle reitille kyytiin autoja.

Katso kesän 2017 reittivideoita tulevia saaristomatkoja suunnitellessa.
 
 Saaristotien reitti  Kustavintien reitti
 Ahvenanmaan Brändö  Teersalon-Hakkenpään reitti
 
Turun- ja Ahvenanmaan saaristo on uniikki ja ainutlaatuinen elämys!
Saariston erilaiset vuodenajat ovat kaikille avoin matkailukokemus. Saaristoon pääsee polkupyörällä, moottoripyörällä, autolla, veneellä ja julkisilla kulkuneuvoilla ympäri vuoden.

Saariston palvelut:
Saariston palvelut painottuvat varsinaisesti lauttojen tai yhteysalusten takana sijaitseville paikkakunnille ja löydät ne omina kokonaisuuksina paikkakunnittain.

Lautat:
- Saaristolautat sivut käsittää kaikki Saariston Rengastien lautat lähtö- ja tulopaikkoineen. Lauttojen maksullisuus, palvelut rannassa sekä suora linkki lautan aikatauluihin. Siellä on myös ajo-ohjeet Turusta Paraisille Nauvon lautalle ja Turusta Kustaviin Iniön lautalle.
- Yhteysalukset sivuilla kerromme alukset ja reitit alueittain. Alusten lähtö- ja tulopaikat, reittiselostukset sekä suorat linkit varustamon sivuille aikatauluihin.
- Ahvenanmaan saaristolautat ovat laaja oma osio, josta löydät helposti haluamasi reitin. Sivuilla on myös reittikartat pohjoiselle- ja eteläiselle linjalle. Lauttojen sivuilla mainitaan lähtö- ja tulosatamat sekä mahdolliset välisatamat. Suorat linkit kullekin reitille ovat mukana sivuilla. Lisäksi kerromme ajo-ohjeet Turusta Kustavin Vuosnaisiin sekä Turusta Korppoon Galtbyyn.

Pyöräreittejä osasto:
Täällä kerrotaan paikkakunnittain Saariston Rengastien pyöräreittejä. Kartat ja reittiselostukset ovat myös mukana.

Saariston ympäri-reitti (Skärgården Runt) kulkee Kustavista Ahvenanmaan saariston kautta Korppooseen ja edelleen Saariston Rengastietä pitkin Turkuun. Nyt voit räätälöidä reitin oman makusi ja aikataulusi mukaan. Reitin kulku on: Kustavi - Brändö - Kumlinge - Föglö - Sottunga - Kökar - Korppoo - Houtskari - Iniö - Kustavi. Reitin koko pituus on n. 270 km, josta lautta- ja lossimatkoja on yht. n. 180 km. Reitin voit aloittaa myös Korppoosta. Tarkat reittiselostukset löydät painetusta Saaristo-Oppaasta 2018.

Saaristo-Opas 2018 uudistuu kokonaan. Oppaasta valmistetaan suomenkielisen painoksen lisäksi erillinen ruotsinkielinen versio.

Uusien karttojen maantie- ja lauttareitit piirretään erilaisin värikoodein. Pystyt nyt erottamaan yhdellä silmäyksellä maksuttomat ja maksulliset lauttareitit.
Saariston-ympäri reitti kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän. Uudessa oppaassa myös patikointireitti Saariston Ympäri. Reitin kokonaispituus n. 195 km, josta 170 km. lauttamatkoja. Esittelemme uuden 2018 Saaristo-Oppaan sisältöä vaiheittain täällä, kun sivut valmistuvat painokuntoon. Lue lisää
täällä!
 
Etusivulle