Saaristoon pääset lautoilla vuoden ympäri joka päivä.
Houtskariin ajaa maantielautta Stella Korppoon Galtbystä ja
Aura vie sinut Iniöön Kustavin Heponiemestä.

Kustavin Vuosnaisista pääset useasti päivässä
Ahvenanmaalle Brändön Åvaan. Torsholmasta pääsee lautalla
eteenpäin Lappoon, Kumlingeen ja Vårdön Hummelvikiin.
Jos olet ostanut Saaristo-Oppaan 2018, voit selata karttoja, ja katsoa lauttareitit.
Pohjoisen reitin (Torsholma-Lappo-Kumlinge-Enklinge-Hummelvik)
lautta-aikataulu 2018 syksyllä on lähes sama kuin kesäaikataulu.

Tervetuloa saaristoon kaikkina vuodenaikoina!
 

Katso kesän reittivideoita.

 Saaristotien reitti  Kustavintien reitti
 Ahvenanmaan Brändö  Teersalon-Hakkenpään reitti
 
Turun- ja Ahvenanmaan saaristo on uniikki ja ainutlaatuinen elämys!
Saariston erilaiset vuodenajat ovat kaikille avoin matkailukokemus. Saaristoon pääsee polkupyörällä, moottoripyörällä, autolla, veneellä ja julkisilla kulkuneuvoilla ympäri vuoden.

Saariston palvelut:
Saariston palvelut tällä sivustolla painottuvat varsinaisesti lauttojen tai yhteysalusten takana sijaitseville paikkakunnille ja löydät ne omina kokonaisuuksina paikkakunnittain.

Lautat:
- Saaristolautat sivut käsittää kaikki Saariston Rengastien lautat lähtö- ja tulopaikkoineen. Lauttojen maksullisuus, palvelut rannassa sekä suora linkki lautan aikatauluihin. Siellä on myös ajo-ohjeet Turusta Paraisille Nauvon lautalle ja Turusta Kustaviin Iniön lautalle.
- Yhteysalukset sivuilla kerromme alukset ja reitit alueittain. Alusten lähtö- ja tulopaikat, reittiselostukset sekä suorat linkit varustamon sivuille aikatauluihin.
- Ahvenanmaan saaristolautat ovat laaja oma osio, josta löydät helposti haluamasi reitin. Sivuilla on myös reittikartat pohjoiselle- ja eteläiselle linjalle. Lauttojen sivuilla mainitaan lähtö- ja tulosatamat sekä mahdolliset välisatamat. Suorat linkit kullekin reitille ovat mukana sivuilla. Lisäksi kerromme ajo-ohjeet Turusta Kustavin Vuosnaisiin sekä Turusta Korppoon Galtbyyn.

Pyöräreittejä osasto:
Täällä kerrotaan paikkakunnittain Saariston Rengastien pyöräreittejä. Kartat ja reittiselostukset ovat myös mukana.

Saariston ympäri-reitti (Skärgården Runt) kulkee Kustavista Ahvenanmaan saariston kautta Korppooseen ja edelleen Saariston Rengastietä pitkin Turkuun. Nyt voit räätälöidä reitin oman makusi ja aikataulusi mukaan. Reitin kulku on: Kustavi - Brändö - Kumlinge - Föglö - Sottunga - Kökar - Korppoo - Houtskari - Iniö - Kustavi. Reitin koko pituus on n. 270 km, josta lautta- ja lossimatkoja on yht. n. 180 km. Reitin voit aloittaa myös Korppoosta. Tarkat reittiselostukset löydät painetusta Saaristo-Oppaasta 2018.

Saariston-ympäri reitti kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän. Saaristo-oppaassa on myös esitelty patikointireitti Saariston Ympäri. Reitin kokonaispituus n. 195 km,
josta 170 km. lauttamatkoja. Lue lisää
täällä!
 
Etusivulle