Saariston Rengastie ja Ahvenanmaan saaristo lautoilla ja yhteysaluksilla. Saariston Rengastien lautta m/s Antonia on lopettanut liikenteen tältä vuodelta sunnuntaina 27.08.2017. Saariston muut lautat ajavat ympäri vuoden. Saaristotietä pääset Houtskarin Mossalaan ja Kustavista Iniöön päivittäin. Saariston ruska on kokemisen arvoinen.
Turun- ja Ahvenanmaan saaristo on uniikki ja ainutlaatuinen matkailuelämys vailla vertaistaan. Saariston kesä on kaikille avoin kokemus. Saaristoon pääsee polkupyörällä, moottoripyörällä, autolla, veneellä ja julkisilla kulkuneuvoilla.

Saariston palvelut:
Saariston palvelut painottuvat varsinaisesti lauttojen tai yhteysalusten takana sijaitseville paikkakunnille ja löydät ne omina kokonaisuuksina paikkakunnittain.

Lautat:
- Saaristolautat sivut käsittää kaikki Saariston Rengastien lautat lähtö- ja tulopaikkoineen. Lauttojen maksullisuus, palvelut rannassa sekä suora linkki lautan aikatauluihin. Siellä on myös ajo-ohjeet Turusta Paraisille Nauvon lautalle ja Turusta Kustaviin Iniön lautalle.
- Yhteysalukset sivuilla kerromme alukset ja reitit alueittain. Alusten lähtö- ja tulopaikat, reittiselostukset sekä suorat linkit varustamon sivuille aikatauluihin.
- Ahvenanmaan saaristolautat ovat laaja oma osio, josta löydät helposti haluamasi reitin. Sivuilla on myös reittikartat pohjoiselle- ja eteläiselle linjalle. Lauttojen sivuilla mainitaan lähtö- ja tulosatamat sekä mahdolliset välisatamat. Suorat linkit kullekin reitille ovat mukana sivuilla. Lisäksi kerromme ajo-ohjeet Turusta Kustavin Vuosnaisiin sekä Turusta Korppoon Galtbyyn.

Pyöräreittejä osasto:
Täällä kerrotaan paikkakunnittain Saariston Rengastien pyöräreittejä. Kartat ja reittiselostukset ovat myös mukana.

Saariston ympäri-reitti (Skärgården Runt) kulkee Korppoosta Ahvenanmaan saariston kautta Kustaviin ja edelleen Saariston Rengastietä pitkin Turkuun. Nyt voit räätälöidä reitin oman makusi ja aikataulusi mukaan. Reitin voi aloittaa myös Kustavista. Reitin kulku on: Kustavi - Brändö - Kumlinge - Föglö - Sottunga - Kökar - Korppoo - Houtskari - Iniö - Kustavi. Reitin koko pituus on n. 270 km, josta lautta- ja lossimatkoja on yhteensä n. 180 km.

Saaristo-Opas 2017 ilmestyi huhtikuussa. Sen 30 karttasivua ja koko Saaristomeren reittikartta auttavat tekemään matkasuunnitelman ennakolta. Kaikki Rengastien lauttojen kesäaikataulut 2017 ovat mukana oppaassa. Opas sisältää myös kaikki matkailijan kannalta tärkeimmät Ahvenanmaan lauttojen kesäaikataulut kuljetusmaksuineen. Palvelut kerromme paikkakunnittain. Tutustu oppaaseen
täällä!
 
Saariston Rengastien lauttareitti välillä Houtskari - Iniö on lopetettu tältä vuodelta sunnuntaina 27.08.2017
Saaristotietä pitkin pääsee Turusta Houtskarin Mossalaan asti ja Kustavista Iniöön jatkuvasti vuoden ympäri.
 
m/s Östernin kesän 2017 liikennekausi Rymättylän ja Nauvon välillä on päättynyt sunnuntaina 03.09.2017.
Tämä reitti muodostaa Pikku Rengastien, mutta on myös varteenotettava vaihtoehto pyöräillä Turusta Naantalin ja Rymättylän kautta Nauvoon.
 
Saariston Rengastien yhteysalus m/s Antonia Mossalassa
Kuvassa m/s Antonia saapumassa Mossalaan heinäkuussa 2012.
Klikkaa kuvaa!
Etusivulle